miercuri, 16 decembrie 2009

Am pornit tăvălugul

Gata, am pornit tăvălugul! Pe 11 decembrie am avut primul termen în procesul intentat ziarului Adevărul. Motivele pentru care am decis să mă judec cu cel mai bla bla ziar din .ro ţin de drepturile de salariat şi au fost expuse aici , aici, aici şi aici. După ce am avut primul termen în proces, conducerea ziarului a decis să-mi restructureze postul. Cel puţin aşa am auzit. Încă nu am semnat nicio hârtie, dar aşa am auzit. Aştept cu inima deschisă să mă înştiinţeze despre această decizie. Că mă restructurează nu e o tragedie pentru mine, dar au dovedit că nu au pic de raţiune şi de suflet şi în alt caz. I-au cerut unei colege (mamă a unui copil de un an şi a unuia de doi ani şi patru luni, divorţată) să-şi dea demisia. Evident că nu au motive să o concedieze şi ar încălca legea (a câta oară???) dacă ar lua o astfel de decizie, drept pentru care fac presiuni asupra ei să demisioneze sau să se despartă cu acordul părţilor. Femeia asta este singurul întreţinător al celor doi copii. În conflict cu marii manajeri de la bla bla bla ziar au intrat mai mulţi colegi. Din păcate pentru şefi, aceştia nu îşi vor prezenta demisia. Îmi pare rău să aud că o persoană la care ţineam foarte mult, dar care în ultima vreme s-a ferit să mai vorbească cu mine, a cedat şi a demisionat. Dacă m-ar fi întrebat ce să facă nu ar fi rămas fără job. Asta se întâmplă când nu ai curaj să-ţi aperi drepturile. Vă voi ţine la curent cu ceea ce se mai întâmplă în cazul meu. La proces am mai mulţi martori şi multe dovezi ale încălcării legislaţiei de către manajerii ăia deştepţi. Să trecem la divertisment. Am auzit că la concertul lui Ştefan Bănică junior, oferit angajaţilor Andevărul Holding, Corneţeanu a ţinut un discurs mai lung decât Luceafărul, care a plicitisit pe aproape toată lumea. Doar cei din klan şi "brelocul" au ascultat. Cine este "brelocul" veţi afla într-o postare viitoare. Apropo, Corneţeanu blama în urmă cu câteva luni trustul pe care-l copiază, Ringier, pentru concertele cu Bănică. Acum văd că a "importat" inclusiv ideea acestui spectacol. Original, dom' Mitică, n-am ce spune. Colegilor care au curaj să se lupte pentru drepturile lor le voi oferi cu plăcere "consultaţii". Gratuit, evident. Închei cu o precizare adresată muşcătorilor de fese: nu vă deranjaţi să trimiteţi injurii şi insulte dacă nu le şi semnaţi cu numele vostru, că anonimi veţi rămâne o viaţă întreagă. Nu le voi publica.

5 comentarii:

Angee spunea...

Iti tin pumnii!

Unknown spunea...

Te felicit pt curaj si rabdare. Eu as fi renuntat pana acum...

Unknown spunea...

Baftă, Cătă!!!

dana fodor spunea...

Am citit si eu ce ti s-a intamplat...nimic nou in tara asta si, mai ales in asa-zisa presa. Ziceai de colegele tale care au copii de crescut si sunt singure. e infiorator!
Si mie mi s-a intamplat cam acelasi lucru. Scriam la 7 PLUS (de nevoie, de sila) si, dupa 6 luni de munca, am fost data afara, fara preaviz(m-au facut sa-l semnez dupa...ca sa-mi dea Cartea de Munca, un mic si ordinar santaj)
Baietii m-au dat afara in timp ce-mi efectuam Concediul legal de odihna!!!! Responsabili, fireste, au fost: Gheorghe Voicu si Iliuta Nagy, (specific!)
Sa-ti mai scriu ca eram si GRAVIDA in 2 luni??? Ca s-au uitat la mine (si Voicu si Nagy) ca la o sluga nemernica? Ca n-aveau NICIUN motiv sa ma dea afara, ziarul "urla" de reportje scrise de mine si de sotul meu Razvan Mateescu (pe care l-au dat si pe el afara, ca sa fie si mai diabolic totul, sa ajungem pe drumuri, sa nu mai avem cu ce ne plati datoriile,etc.. iar eu sa nasc, eventual, sub un pod...!)
In tara asta nu ti se respecta niciun drept. Eu sper ca tu sa reusesti...
eu eram gravida, imi era rau, vomitam, ameteam, etc..si cautam ca disperata un loc de munca...n-am stat sa mai umblu de nebuna prin tribunale...cu toate c-as fi avut pofta sa-i dau in judecata. A fost umilitor, jenant, imputit totul...Bine ca s-a terminat.
Cei 2 de la 7 Plus, care acum cica-s la Antena 1-(Voicu si Nagy) si celilalti ca ei,(de la Adevarul) vor plati intr-o zi... care nu e departe...
Succes!

Catalin spunea...

Catalin, pot sa iti spun ca te admir ca nu iti e sila sa lupti cu ei, ca nu te-a cuprins lehamitea si greata, BRAVO