miercuri, 28 noiembrie 2007

CRP propune redactorilor-sefi sa-si declare interesele

Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă (CRP) a decis miercuri să introducă în Codul Deontologic recomandarea ca directorii, redactorii şefi şi adjuncţii lor să-şi publice pe internet declaraţiile de interese, zice NewsIn, care a vorbit cu preşedintele CRP, Cristian Tudor Popescu.
CRP a propus Guvernului mai multe principii în privatizarea Casei Presei. În primul rând, privatizarea prin negociere directă, la preţul pieţei, prin evaluare de către RAPPS, cu plata integrală, deci fără rate.
CTP vrea vânzarea spatiilor din Casa Presei cu două sarcini. Adică, timp de cinci ani, proprietarii să nu aibă voie să înstrăineze spaţiile şi, a doua sarcină, timp de zece ani proprietarii să nu aibă voie să schimbe destinaţia spaţiului. In acest fel, cei care au spatii in Casoaia Presei in acest moment vor plati un pret corect la negociere, dar se protejeaza de specultatiile pe care RAPPS le face in vanzarea proprietatilor pe care le detine (vezi vilele vandute prin diferite manarii). Al doilea castig este acela ca, prin aceste procedee, se evita specula cu spatii in Casoaia Presei.

0 comentarii: