miercuri, 21 ianuarie 2009

Cu bebeluşul la pub

Se dă următoarea situaţie, la finalul căreia se pune o întrebare. Aşadar, faptele. Marţi seara, ora 22.00, un pub din Bucureştiul Vechi, fum de ţigară, gălăgie, întuneric. Stau la o masă cu o domnişoară căreia nu îi divulg identitatea şi beau o bere. Domnişoara bea gin tonic. Urmează cafeaua (nu cea de dinainte, pentru cei care ştiu bancul). Discutăm despre viaţă, despre relaţii, despre călătorii. La masa de lângă noi, mai mulţi tineri. Cam toţi erau cu vârsta undeva între 25 şi 35 de ani. Printre ei era un tip la costum, undeva pe la 25-28 de ani. Era un fericit. I-a dat Dumnezeu un copil (cel puţin unul). Îl ţinea într-un "coş" din acela special pentru bebeluşi. Îl legăna. În pub era zgomot mult, deranjant, era fum de ţigară şi atmosferă normală, de bar. Acum vine întrebarea: ce părere aveţi despre acest bărbat (vedeţi, evit să îi spun tată)?. Dacă aveţi o opinie, scrieţi-o la finalul postului.

10 comentarii:

Anonim spunea...

e un dobitoc.

PostaL2600 spunea...

Te mai mira la ce oligofreni idioti is in tzara asta, incepand de sus pana jos?

Anonim spunea...

Si eu sunt fumatoare şi consider ca este o greseala sa-ti cresti copilul sub un clopot de sticla. Cu toate acestea, nu mi-as duce niciodata bebelusul la carciuma - e prea de tot!

Vasile Andreica spunea...

Sa zicem ca chiar n-avea unde sa-l lase, dar n-o fi asa de indispensabil pubul, ffs!

Ioana spunea...

Nu exista termen prin care sa cataloghezi un parinte care isi bate joc de copil, ducandu-l in birturi cu fum si poluare fonica, sau o mama care continua sa fumeze marijuana, desi alapteaza bebelusul. Unii oameni, din pacate, inteleg gresit notiunile de haios, modern, parinte relaxat etc. Ei nu sunt constienti ca au primit un dar de la Dumnezeu, pe care sunt OBLIGATI sa il pastreze in "stare buna de functionare". Trist!

Anonim spunea...

o combinatie intre inconstienta, prostie si iresponsabilitate...saracul copil cu un asemenea tata.. :(

Anonim spunea...

si acum o intrebare : citi dintre noi i-am adresa citeva cuvinte unui astfel de om, care nu intelege gravitatea noxelor pentru sanatatea copilasului?

daca ati vedea un parinte ca-si bate copilul cu bizdoaca, i-ati sari in aparare copilului? pai e aceeiasi situatie, de ce intr-un bar plin de zgomot si fum care actioneaza ca o bizdoaca asupra copilului, nu sariti in apararea copilului?

Anonim spunea...

1. Ce căuta un ziarist onest şi sportiv ca Dvs într-un asemenea loc rău famat şi mai ales, în compania unei femei, căci pe vremuri se ştia clar că vă fereaţi de ele din timiditate. BA unii pârţari spuena chiar că va plac mai mult femeile cu păr pe piept.
2. Dacă tot beai bere dece nu divulgi identitatea duduii care era cu tine. Mai bine recunoaşte că prietena ta ştia că tu eşti la un seminar sau că tragi de fiare la sală. Sau, vorba femeii, mai bine recunaoşte că erai cu fata din vis, adică singur cum te ştim încă din fragedă pubertate.
3. Aproximările astea extrem de exacte privind vârsta oamenilor pe care nu îi cunoşti îmi aminteşte de james Bond, singurul care le ştia pe toate.
4. Acum vine întrebarea: de când te fute pe tine grija de copiii altora şi, sufocat de spirit civic, nu i-ai futut una tatălui şi să fi răpit copilul, să fugi cu el la o gură de aer proaspăt în Cişmigiu. Frustratule! Ia un credit şi plăteşte-ţi un pshihiatru.

Mama omida.

Anonim spunea...

Draga Mama Omida, da-mi voie sa incep prin a te cita, caci vad ca incerci sa te afirmi pe blog, prin urmare cred ca te-ar bucura sa constati ca unii au surpins originalitatea si chintesenta intelepciunii de care ai dat dovada, ajungand sa te citeze: " de cand te fute pe tine grija ..."?
Iarta-mi vulgaritatea, nu obisnuiesc, dar vreau sa stabilim un canal comun de comunicare...Asadar, cum se explica aceasta grija oarecum obsesiva pentru viata D-lui Cocos? Se pare ca "cineva" ii vaneaza statusul pe mess, ii citeste blogul zilnic, ii stie detalii din trecut pe care le reformuleaza rautacios...Hmmm...Nu cumva am dreptate cand spun ca suferi de o frustrare nemarturistita? Miriapodele, ca dvs, au multe picioare pe care le tin departate..fapt ce atrage o serie de neplaceri de la sine. Se poate ca Dl. Cocos sa va fi refuzat toate perechile de picioare din dotare, fapt ce v-a frustrat enorm. Caci, da-mi voie sa-ti zic, anonimule, pot baga mana in foc ca esti o femeie ramasa cu vreun gust amar ( nu ne intereseaza pe niciunul de la ce). Ideea este ca lasitatea de care dai dovada pitindu-te sub un pseudonim de genul masculin ( by default ), plus felul tau de a scrie seamana izbitor cu reactiile unei femei frustrate, probabil refuzate la un moment dat sau care poate chiar si-a pierdut job-ul in favoarea lui Catalin. Daca, sa zicem, ma insel si esti barbat, atunci e si mai grav. Pt ca un barbat adevarat ar fi discutat toate neplacerile avute direct in fata, nu purtandu-se ca o muiere nefericita. Sau l-ar fi caftit de vreo doua ori barbateste...in nici un caz nu s-ar fi erijat intr-un anonim.

Parerea mea este tu trebuie sa iti platesti un psiholog ( nu psihiatru, cum zici tu ) care sa te scape de obsesia pe care o ai pt viata lui Catalin. Iti pierzi mult timp incercand sa fii rea /rau, dar nu faci decat sa dezvalui cat de stearpa si neinteresanta trebuie sa fie viata ta, din moment ce a lui Catalin ti se pare o muza atat de buna.

Oricum, lucrurile de care te iei sunt "aiurea-n tren", sunt rautati gratuite si inventate, sunt "cheap", ca sa zic asa...Adica hai sa scormonim, ca poate o gusta vreun prost. Din fericire pentru el si pentru cititorii acesti blog ( in majoritate, caci iata ca avem si o exceptie ), oamenii care se perinda pe aici sunt indeajuns de isteti si echipati cu mult bun simt cat sa nu te ia in seama, ci sa te ignore... de jena.

Cu bine Mama Omida si, nu uita, keep your legs crossed!

Anonim spunea...

Am asistat si eu la ceva similar cu ceea ce povestesti, Catalin. Poate chiar un pic mai trist, ai sa vezi de ce. Eram cu "ai mei" ( sot, cumnati, prieteni ) la o cafea intr-un restaurant-bar de cartier...evident fum si galagie. La o masa era o femeie ( era sa scriu doamna, dar rememorand scena si alura, mi-am dat seama ca era complet nepotrivit cuvantul ). O femeie pe la 38-40 de ani, genul "obosita", adica imbatranita prematur, fara dinti, fosta sau actuala alcoolica, cu un vadit trecut dubios...la masa cu un altul. Slabe sanse sa fi fost tatal. Iar daca ea n-ar fi leganat in sictir carutul, as fi zis acelasi lucru si despre ea. Caci cat a fumat si baut bere, nu a intors o data capul sa vada ce-i face copilul. Micutul, insa, extrem de cuminte...statea in fum. Ca sa intelegeti cat de dezinteresata era de ce se intampla cu copilul de langa ea, pe care-l legana mecanic si inconstient prin valurile de fum, aflati ca cel mic isi scapase jucaria de ros ( una de genul celor speciale pentru ros, care atenueaza mancarimile gingiilor ) pe jos, iar roata infecta si plina de noroi a carutului trecea cu regularitate peste jucarie atunci cand "mama" il legana. La plecare..fara sa se uite, i-a luat-o asa, plina de mizerie si praf si i-a indesat-o in gura.
Puterea obisnuintei...