joi, 15 octombrie 2009

Holding, holding vrem vieţaşi

Pentru cine nu ştie ce sunt „vieţaşii”, o să explic imediat. Condamnaţii pe viaţă sunt numiţi „vieţaşi” de către colegii de „birou”. Cam aşa par a fi şi cei de pe domeniul economic de la cel mai bla bla bla ziar din .ro. De câteva zile, aceştia trebuie să vină de la ora 9 la redacţie. Pe la 18-19 au şedinţă de redacţie. Şedinţele astea durează şi mai mult de 100 de minute. Sunt bune şedinţele şi foarte necesare, nu contest asta. Ar trebui găsită însă o variantă decentă ca frecvenţă şi durată. Oamenii ăia stau la lucru chiar şi 12 ore. Zilnic. Trăiesc ca să lucreze şi asta nu este normal. Lumea este tot mai nemulţumită. Dar cine să înţeleagă asta? În niciun caz cei care le interzic subalternilor să comunice cu mine. Sunt deja multe cazuri, aşa că pot să spun asta fără să se prindă de la cine ştiu. Singura veste bună este că s-au potolit cu amenzile alea absurde. Cred, totuşi, că situaţia se va remedia . Potenţial există.
De câteva zile, mai precis de vinerea trecută, este un nou şef pe caietul economic. Îi doresc cu toată sinceritatea să reziste şi să fie ceea ce trebuie.
PS: Celor care mă înjură pe blog le repet că nu public postările lor dacă nu sunt semnate şi nu vin de pe adresa de serviciu, ca să mă asigur că sunt chiar cei care pretind.

1 comentarii:

Unknown spunea...

Mai Catalin, cred totusi ca 12 ore este un interval cam exagerat. Nu vine nimeni la 11 dimineata si pleaca in miez de noapte. Cel putin la sectiunea despre care vorbesti. Stii ce nu inteleg? De cand jurnalistii sunt functionari publici? Bucuria de a scrie, de a fi acolo cand se intampla lucrurile unde e? Stii cine munceste cu adevarat 12 ore pe zi? Medicii de la SMURD sau pompierii. Stii cat cantareste echipamentul lor? 20 de kilograme. Stii de ce o fac? Pentru ca trebuie si e necesar. Sunt jurnalisti la CNN care nu spun "nu" cand trebuie sa plece in Afganistan o luna. Sunt platiti mult mai bine, asta clar, dar nici nu stau cu fundul pe scaun la birou.
Daca vrei sa discutam despre starea presei din Romania, despre articolele servite, despre PR-ul ieftin pe care il fac unele publicatii, putem face asta. Despre lipsa de coordonare si saracia de idei din multe redactii. Ziua ar fi prea scurta pentru astfel de discutii. Dar sa nu discutam despre program, despre norma de opt ore. Pentru ca suntem jurnalisti, Cataline, nu functionari.
Mai intai sa invatam ce inseamna sa faci investigatii si reportaje, articole care sa conteze.