miercuri, 16 iulie 2008

Dă, Doamne, un foc

Se ştie despre olandezi că au cele mai relaxate legi referitoare la droguri. Cât a mai lipsit să ridice la Ceruri viciile afumătoare? Din fumurile în care sunt învăluiţi de atâţia ani, au săvârşit Biserica unică şi universală a fumătorilor Domnului. Oare cum sună rugăciunile la ei? Dă, Doamne, un foc? Sfântul Petru este întâiul fumător din gaşcă? Isus este fiu de cultivator de haş-haş în viziunea lor? Iată cum sună o ştire livrată azi de Mediafax:
Un patron al unei cafenele din Alkmaar, nordul oraşului Amsterdam, îşi va transforma, miercuri, localul în "Biserica unică şi universală a fumătorilor Domnului", în încercarea de a scăpa de interdicţia fumatului în locuri publice, care a intrat în vigoare în Olanda pe 1 iulie, potrivit AFP.

Sfânta treime venerată de biserică vor fi "fumul, focul şi scrumul", spune patronul cafenelei "Teiul", Cor Bush, care adaugă că vrea să apere "libertatea religioasă" ce figurează în constituţia Olandei, ţară majoritar protestantă, numărând multe "biserici".
Potrivit agenţiei de ştiri olandeze ANP, credincioşii care se vor alătura bisericii vor primi un card şi vor putea aprinde o ţigară. Cei care nu au card de membru sunt consideraţi simpli clienţi şi trebuie să respecte interdicţia cu privire la fumatul în locurile publice.
Aproximativ zece cafenele şi-au manifestat dorinţa de a se alătura acestei "biserici", potrivit lui Bush, care vrea să pună pe faţada localurilor participante un certificat prin care să se precizeze că "această comunitate a bisericii fumătorilor este liberă să fumeze pentru a-l onora pe bunul Dumnezeu".
Sesizat de Red, o asociaţie a unor patroni de mici baruri, un judecător a refuzat săptămâna trecută cererea de amânare cu un an a punerii în aplicare a interdicţiei fumatului în cafenele.
Potrivit lui Red, care intenţionează să facă apel, legea ar trebui să facă excepţii pentru micile cafenele care au angajaţi puţini şi care nu au mijloacele necesare pentru a amenaja spaţii destinate fumătorilor.

Dă-le, Doamne, scrumiere destule :)

0 comentarii: