marți, 11 august 2009

O primă victorie!

După ce am făcut scandal şi mi-am cerut drepturile salariale (sporuri) vreo două-trei luni, au început să mi le şi plătească. Pot considera asta ca o victorie asupra celor care refuzau să îmi achite sporurile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă Unic pe Ramura Mass-media. În fluturaşul aferent lunii iulie apar trecute sporuri de 600 de lei. Nu este nicio precizare referitoare la cel fel de sporuri. Nu scrie dacă sunt de vechime, de confidenţialitate sau de alt fel, doar „sporuri”. În orice caz, asta arată că dacă faci scandal şi îţi ceri drepturile se poate să le şi primeşti. În fluturaşul aferent lunii iunie scrie că am primit primă de 600 de lei, deşi nu am semnat (aşa cum se face la Adevărul) pe niciun document. Am întrebat la HR ce este cu acea primă şi mi s-a spus că, de fapt, este vorba despre sporuri. Aşadar, acesta este un semnal şi pentru colegii de la Adevărul. Cereţi-vă drepturile, le veţi primi. Uniţi într-un sindicat, ceea ce fac acolo, am fi mai eficienţi, vocea noastră s-ar auzi mai bine.
Altfel, dacă vă întrebaţi ce mai fac, păi fac bine. Merg zilnic la redacţie pentru a-mi respecta contractul de muncă pe care l-am semnat cu Adevărul, întreb ce am de făcut (mi se spune invariabil că nimic), propun subiecte, citesc şi rezist. Nu este o situaţie plăcută, dar viaţa nu este un câmp cu flori. Azi am avut chiar o surpriză plăcută: am primit din nou fise de cafea. Mi-au dat lacrimile în colţul ochilor de emoţii, nu alta :). Mâine-poimâine mă trezesc că îmi redă managementu' biroul şi calculatorul, abonamentul de telefon şi adresa de email şi mă face şi şef de secţie. Hehehehe...

10 comentarii:

oana spunea...

Ma bucur sincer pt tine. Deci se poate. Chiar si la ei se poate. Bafta pe mai departe. Fii in continuare un exemplu pt restul colegilor!

romania inedit spunea...

Si eu ma bucur ca celor de la Adevarul le-a venit mintea la cap !
Mai rar om ca tine care sa suporte toate mizeriile astea !

nd spunea...

Oare de ce cred ca-s motive de alta natura la mijloc? Avocatesti, sindicale...

Anonim spunea...

De ce nu recunosti ca esti doar tu prost. Ca nu faci fata. Ca esti mediocru. Sau doar greu de cap. Sa iti recunosti tie in primul rand ca nu ai niciun talent, nici nu scrii bine, nici nu intelegi subiectele importante, nici nu poti sa executi ceva mai complex. Esti doar un mediocru, probabil un incompetent. Accepta asta si da dovada de un act de curaj pentru prima oara. Fii barbat si demisioneaza! Nu ai nici demnnitate, accepti sa faca toti pe tine, sa fii prostul redactiei, un fel de nebun care nu isi vede parul din proprii inchi. Trezeste-te odata!

oana spunea...

Da, Catalin, da dovada de CURAJ asa cum da ANONIMUL si nu-ti mai incurca proprIII colegi. Apropo, Catalin, ca tot veni vorba de competenta, spune-i si anonimului ca "propriu" la masc. pl. cand sta in fata unui substantiv e cu trei de "i". Nu cred ca-s greu de recunoscut anonimii. Tre sa fie aia care au un mers incet si-s aplecati de spate, asta de la cat ii freaca grija de tine.

nd spunea...

anonimul - ce e cu limbajul asta? Mai bine fa-ti un blog sau, daca deja ai, scrie pe el asemenea lucruri. Si semneaza, sa se stie de unde sunt.
Dupa cat de frumos te exprimi, as inclina sa cred ca acea caracterizare pe care i-o faci autorului ti s-ar potrivi tie. Era cumva un autoportret moral si profesional,si nu mi-am dat eu seama?

nd spunea...

anonim - sau esti cumva unul dintre sefii lui Catalin, unul care abia asteapta sa scape de el, si nu mai stie cum sa-l faca sa demisioneze, daca tot nu sunt motive legale, iar ziarul cred ca si-a mobilizat deja un sfert din Baroul bucurestean pentru procesele legate de nerespectarea Codului Muncii?
Daca da, spor in ramura... ceva imi spune c-o sa ai mare nevoie.

Catalink spunea...

Anonim, să ne înţelegem, nu sunt nici mediocru şi nici sclav ca tine. Îmi vorbeşti de curaj, dar tu mă înjuri pe blogul meu şi semnezi: "anonim". Păi unde e curajul? Mediocrul de care vorbeşti a luat un premiu pentru jurnalism şi două premii pentru fotografie. Am infinit mai multă demnitate decât vei avea tu vreodată. Citeşte Contractul Colectiv de Muncă pe ramura mass-media. Îmi cer drepturile, nu mă las călcat în picioare de un transpirat şi de nişte indivizi fără caracter. Asta ca să înţelegi şi tu de ce fac ceea ce fac. Gata, m-am săturat să mă înjure toţi imbecilii pe blog. Voi modera commenturile. Dacă ai ceva de spus, semnezi cu blogul sau îmi trimiţi email de pe adresa de serviciu pe adresa: catalincd@gmail.com. Dacă va fi semnat mesajul, îl public.

Stefan Mircea Buzoianul spunea...

Eu eram acel "Anonim". Nu mi-am dat seama ca te-as fi injurat, asa cum vad ca ai inteles tu atunci cand cineva iti face niste observatii decente. Dar ce sa ma mai astept din partea unui om plin de resentimente, mancat de invidie si umflat de propriul eu gaunos. Abia asta se poate considera o injuratura. Ca sa stim despre ce vorbim. Una eleganta, asa cum tu nu ai sa fii in stare sa o intorci.... ha, ha, ha!

Catalink spunea...

Ştefan Mircea Buzoianul, comentariul tău spune tot. Te descalifică în totalitate. Ce aş putea să îţi răspund la o asemenea avalanşă de lături? Poate doar un sincer: poftă bună!
esti_penibil: citeşte ce am scris mai sus