miercuri, 22 iulie 2009

Să facem sindicat la Adevărul

Tocmai am fost împuternicit de MediaSind să fac sindicat la Adevărul. Deja am oameni care vor, nu mulţi, dar sunt câţiva. O colegă, nu spun cine ca să nu îi fac probleme, a venit la mine şi mi-a spus că semnează orice, atât e de scârbită de ei.
Cam aşa sună docomentu' primit de Corneţeanu de la uniunea sindicală:

"Împuternicire
Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind îl împuterniceşte pe dl. Cătălin Cocoş, legitimat cu CI, seria .. nr. ..., eliberat de SPCLEP Timişoara, membru al Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti, afiliat Federaţiei MediaSind, să reprezinte interesele membrilor de sindicat din SC Adevărul SA şi SC Adevărul Holding SRL.
De asemenea, dl. Cătălin Cocoş este împuternicit să întreprindă toate demersurile necesare pentru înfiinţarea unui sindicat în cadrul celor două societăţi.
Solicităm conducerii SC Adevărul SA şi SC Adevărul Holding SRL să acorde, conform Legii 54/2003, tot sprijinul necesar pentru a duce la îndeplinire îndatoririle primite conform funcţiei sale.
Comitetul Executiv al FRJ MediaSind,
Preşedinte Cristi Godinac"

Îi invit pe colegii care vor să le fie apărate drepturile salariale şi nu numai să vină la mine în redacţie sau să îmi lase mesaj la catalincd coadă de macau gmail punct com. Toată lumea de la Adevărul ar trebui să ştie că nu ni se plătesc mai multe sporuri. Însumate, acestea ne-ar aduce câteva milioane bune la salariu. Sunt banii pe care Contractul Colectiv de Muncă pe ramura mass-media îi prevede.

6 comentarii:

dtp spunea...

mi se pare nornal sa existe sindicat la adevarul

Anonim spunea...

cred ca multa lume ar vrea sa semneze sau sa isi spuna pasurile
e foarte important ca ai facut acest pas pentru noi nu numai pentru tine

Catalink spunea...

Anonim, dtp, haideţi la mine în redacţie şi vă înscriu în sindicat. Mai vorbiţi şi cu alţi colegi. Cu cât înţelege mai multă lume că avem drepturi care nu ne sunt respectate, cu atât mai bine. Avem drepturi care ne sunt călcate în picioare de conducere. Cu mult cinism. În procesul pe care Gina Vişan îl are cu Adevărul, avocaţii ziarului susţin că în redacţie se foloseşte un soft de corectură, deşi nu este adevărat. Şi softul nu mai vine... Dacă ar exista acel soft, redactorii nu şi-ar mai lua amenzi cu nemiluita. Altă problemă: avem sporuri salariale prevăzute în CCM care nu ne sunt achitate. Este vorba de milioane de lei pe care ar trebui să le luăm în plus. Lunar!

Bogdan I. Stanciu spunea...

Bravo cucoane, m-ai castigat; asa imi plac oamenii bataiosi, de ma 'nebunesc dupa ei.

Eu am castigat doua procese cu statul roman, asa ca depun marturie ca se poate si in cazuri mai dificile ca al vostru. Spor! Da-le in gura ca la coasa!

br@d spunea...

Catalin, cunoscindu-te dintr-o situatie similara in care am avut dovada caracterului tau special, am incredere ca alegi bine. dupa cum suna planurile si documentatia, aveti toate motivele sa fiti increzatori si decisi. mult succes si sper si cit mai multi aliati

Catalink spunea...

Bogdan şi Cornel, vă mulţumesc mult pentru susţinere. Am nevoie de astfel de cuvinte.